3.4 C
Medemblik
24 februari 2019 06:46
Medemblik Actueel.

Gerechten

Menu van de dag: Hartige boerenkooltaart met worst


Menu van de dag: Hartige boerenkooltaart met worst
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 600–700 g kruimige aardappelen, geschild
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 5 plakjes deeg voor hartige tart
  • 3 rode uien
  • 3 el olie
  • 2 rookworstjes à 100 g
  • 3 eieren
  • 1½ dl koffiemelk
  • 75 g geraspte belegen kaas
Instructies
  1. Kook de aardappelen in een laagje water met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar.
  2. Laat de plakjes deeg naast elkaar ontdooien.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Pel en snijd de uien fijn.
  5. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en 3-5 minuten op laag vuur.
  6. Snijd de rookworst in plakjes.
  7. Bekleed een ingevette kleine springvorm (ca. 22 cm) of ovenschaal (ca. 20x30 cm) met de deegplakjes.
  8. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze samen fijn.
  9. Klop de eieren los met de koffiemelk, peper en zout.
  10. Roer het mengsel door de boerenkoolstamp.
  11. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  12. Verdeel de uien over de deegbodem. Schep hier de helft van de stamp op.
  13. Maak een laagje van rookworstplakjes.
  14. Schep er de rest van de boerenkool op.
  15. Bestrooi met kaas.
  16. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in 35-40 minuten bruin en gaar.
  17. Snijd de taart in 4 stukken en verdeel over de borden.

 

Reageer op dit onderwerp

X