Menu van de dag – Vier kazenomelet met spinazie
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- olijfolie
- 500 g gewassen spinazie (droog)
- 4 gedroogde tomaten
- 4 dikke plakjes ham
- 350 g kaas (geitenkaas,
- gorgonzola en DEEN
- boerderijkaas met fenegriek)
- 8 eieren
- 50 ml melk of slagroom
- Extra: Ronde ovenschaal ca. 24 cm Ø of 4 kleintjes, ingevet met boter of olie
Instructions
- Verwarm de oven vóór op 180°C.
- Verwarm een scheutje olie in een wok op het hoogste vuur.
- Voeg in 4 porties de spinazie toe en roerbak even: voeg als het vorige portie spinazie is geslonken een nieuwe portie toe.
- Laat het vuur de hele tijd hoog staan. Schep de spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Snijd met het kleine keukenmesje de tomaten en ham in reepjes en de kaas in kleine stukjes.
- Klop de eieren los met de melk of slagroom en een beetje peper en zout.
- Verdeel de spinazie (zonder vocht), gedroogde tomaat, ham en kaas over de bodem van de ovenschaal of schaaltjes.
- Schenk het eiermengsel erbij. Schud de schaal een beetje heen en weer zodat het ei zich goed verdeeld.
- Laat de omelet in de hete oven in ca. 20 minuten stollen en lichtbruin worden.
- Serveer met een salade van tomaat en komkommer.
Serving size: 4 Calories: 749 Fat: 55g Carbohydrates: 10g Protein: 49g
Reageer