MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – hutspot uit de oven
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Nederlands
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 100 ml olijfolie
- 500 g winterwortels (geschrapt)
- 500 g kruimige aardappels (geschild)
- 12 sjalotjes (gepeld, in kwarten)
- 1 citroen (rasp)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 4 takjes krulpeterselie (fijngehakt, blaadjes losgehaald)
- 4 tartaartjes
- 2 eetl. boter
- braadslede
- aluminiumfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
- Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm.
- Snijd de aardappels in grove stukken. Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
- Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
- Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig
- door de olie.
- Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn. Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
- Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen.
- Houd warm onder aluminiumfolie.
- Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel.
- Serveer met de tartaartjes.
Serving size: 4 Calories: 550 kcal Fat: 34 gr Carbohydrates: 36 gr Protein: 21 gr
Reageer