MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – geroosterde groenten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 12 gekleurde wortelen
- en/of gekleurde bieten
- 3 pastinaken
- 1 kleine pompoen
- olijfolie
- 500 g dikke Griekse Yoghurt
- 1 sinaasappel
- 2 el komijnzaad
- 6 takjes munt
- 1 bosje koriander
- 150 g gemengde noten
Instructions
- Verwarm de oven vóór op 200°C.
- Maak de groenten schoon. Snijd ze vervolgens met het grote koksmes in stukken van ca. 5 cm of in parten.
- Leg de groenten op een grote bakplaat, besprenkel met een beetje olie en hussel door elkaar.
- Rooster in de hete oven in 50-60 minuten tot ze gaar zijn.
- Doe de yoghurt in een schaal en roer er ½ tl zout door.
- Rasp de sinaasappelschil op een fijne rasp boven de yoghurt en meng.
- Schil de sinaasappel, verdeel in partjes, snijd ze klein en doe ze in een schaaltje.
- Doe ca. 100 ml olijfolie in een kleine koekenpan, voeg de komijn toe en verwarm tot de komijn van kleur begint te veranderen en knapperig wordt.
- Schenk en schep in een schaaltje. Laten afkoelen.
- Ris de muntblaadjes van de takken. Hak met het grote koksmes de munt, koriander en de noten grof.
- Zet de schaal met yoghurt, het schaaltje met sinaasappel en de komijnolie op een groot plateau of platte schaal.
- Schep een beetje van de komijnolie over de yoghurt.
- Schep de groenten ernaast.
- Strooi er wat kruiden en noten over en geef de rest er in schaaltjes bij.
Reageer