MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – gepofte zoete aardappel met garnalen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Tip: Pof de aardappels voor dit recept in de oven: prik de schil in en bestrijk de aardappels met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en pof de aardappels circa 40 minuten op 200ºC. Vervang de rode peper door 1 tl piri piri kruiden of Mexicaanse (taco)kruiden.
Ingredients
- 4 zoete aardappels (schoongeboend)
- 300 g wokgarnalen naturel (ontdooid, diepvries) of
- 300 g cocktailgarnalen
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode peper (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
- 200 g witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
- 0,5 pot tacosaus (ca. 100 ml)
- 2 el koriander (gehakt)
- 200 ml zure room
Instructions
- Prik de schil van de zoete aardappels in.
- Leg de aardappels in een cirkel op een bord of magnetronschaal en pof ze circa 10 minuten in de magnetron (800 Watt).
- Keer ze halverwege om.
- Laat de aardappels buiten de magnetron even nagaren.
- Dep de garnalen droog.
- Verhit de olijfolie met de knoflook en roerbak hierin de garnalen met de rode peper 3-4 minuten.
- Verwarm de bonen met de tacosaus.
- Halveer de aardappels in de lengte tot schuitjes, hol ze iets uit en vul ze met de bonen en garnalen.
- Bestrooi met de koriander en serveer met de zure room.
Reageer