Menu van de dag – bloemkoolsoep met witte bonen en worst
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Nederlands
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1½ eetlepel bakken & braden
- 1 schaal bloemkool à 350 g
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 pot witte bonen à 360 g
- 2 stuks C1000 rundvleesbouillontabletten
- 1 boerenrookworst à 250 g, in plakjes
- 3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt
- (versgemalen) peper
- zout
Instructions
- Verhit de bakken en braden in een ruime soeppan en roerbak de bloemkool al omscheppend 3 minuten.
- Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg 1 l heet water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.
- Kook de bloemkool in ± 10 minuten helemaal gaar.
- Spoel intussen de witte bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze uitlekken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de witte bonen en de worst toe en breng alles aan de kook.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bieslook.
Reageer