Medemblik Actueel.

Rechtbank

Mishandelaar stiefvader moet zich laten onderzoeken op psychische klachten

BENNINGBROEK – Romano T. (26) moest zich vandaag bij de politierechter in Alkmaar verantwoorden omdat hij op 24 december 2016 zijn stiefvader zwaar zou hebben mishandeld.  R. en zijn stiefvader kregen ruzie over wie er het eerst gebruik mocht maken van de douche wat uitliep op een ernstig handgemeen waar de stiefvader 2 gebroken ribben en verwondingen aan zijn gezicht aan overhield.

T. vertelde de rechter dat hij ‘flipte’ toen hij zag dat zijn stiefvader een brandblusser wilde pakken om hem daarmee te gaan slaan. ‘Ik heb toen tot 3x toe geroepen dat hij moest stoppen anders zou ik in actie komen, ‘vertelde T. Toen de stiefvader hier geen gehoor aan gaf heeft T. hem geschopt, gestompt en geslagen. T. zegt daarover dat deze slagen niet hard waren maar wel gericht. ‘Ik ben liefhebber van gevechtsporten maar beoefen het zelf niet’, liet T. weten. Daarna riep T. tegen zijn stiefvader of hij nu blij was, en of dit was wat hij wilde. 

Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat T. erg agressief was en niet meer in de hand te houden was. 

De reclassering liet in een eerste rapportage weten dat verder onderzoek noodzakelijk is naar de psychische staat van T. vooral ook omdat direct na het gebeuren T. is opgenomen omdat hij in een psychose terecht was gekomen.

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (N.I.F.P.) zal dit onderzoek moeten gaan verrichten. T. vond dit geen probleem en ook de Officier van Justitie was het eens met de rapportage van de reclassering.

De rechter schorste daarop de zitting en verzocht het O.M. om T. dit onderzoek te laten ondergaan. De rechtszaak zal op een later tijdstip worden voortgezet.

Reageren via facebook