WERVERSHOOF – Uit het onderzoek van Oxfam Novib naar de voedselsituatie in 125 landen, blijkt dat Nederland wereldwijd het land met het beste voedsel is. De Westfriese boeren en telers dragen daar hun steentje aan bij.
René Verdonk zegt: ,,We streven er met zijn allen naar om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen, dit houdt in dat je je land moet koesteren. Duurzaamheid is dus niet iets wat ons wordt opgelegd maar waar wij onszelf toe verplichten, zodat het prachtige vruchtbare land waar wij zijn opgegroeid, bewaard blijft voor ons nageslacht. Wij zoeken graag naar innovatieve oplossingen en staan open voor veranderingen die een verbetering opleveren voor efficiency, mens en milieu. Wij delen graag onze passie met anderen door te laten beleven, proeven en te leren.”
Nieuw product
,,Door open te staan voor innovaties zijn wij gekomen tot een nieuwe toepassing van onze broccoli waardoor een hogere opbrengst van ons land kunnen halen zonder dit meer te belasten.
Op de open dag kan er volop geproefd worden van ons nieuwe product,” vertelt René Verdonk verder
Boerderij educatie
Op 15 oktober hebben educatieboerderijen door heel Nederland de poorten openstaan, zodat u zelf een kijkje kunt nemen. Onder het motto “Our food: How it’s made” hoort u tijdens de Dutch Agri Food Week verhalen uit eerste hand, over hoe Nederlandse boeren al het lekkere, gezonde en vooral veilige voedsel produceren, met respect voor natuur en omgeving. Wij sluiten met ons programma aan op dit thema.
De exposanten
West-Friesland kent vele ondernemers die net als wij met passie over hun producten vertellen. Wij hebben voor deze dag een aantal van hen uitgenodigd. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een compleet overzicht te geven van de exposanten, inmiddels hebben we in ieder geval al toezeggingen gehad van de volgende ondernemers:
- Annemiek van Zon van Culinair Westfriesland promoot streekproducten en zorgt voor een gratis proeverij. Tevens is het mogelijk haar kookboek “Dubbele Kijk op Koken” aan te schaffen.
- Ook Matthijs Post van Proevkantoor komt om zijn versbox promoten, met deze krat vol duurzaam geteelde groente en fruit van de teler uit de buurt eet je gezond, vers, veilig en voordelig. Dat proev je!
- Tevens kan geproefd worden van de producten van Ambachtelijke Huisbrouwerij De Natte Cel en er kunnen brouwarrangementen en bierproeverijen geboekt worden.Joselien en Thekla Karsten van Zuss & Sap nemen hun Detox sapjes mee om te proberen maar ook Buysman Kruiden, Kok Aardbeien en Biesheuvel Knoflook hebben hun medewerking al toegezegd. Bij goed weer zullen er ook drone demonstraties plaatsvinden.
Details:
- Wanneer : Zaterdag 15 Oktober 11.00 – 16.00 uur
- Waar : Liederik 3, 1693 HH Wervershoof
- Voor wie : Consumenten, zowel kinderen als volwassenen
Trefwoorden: Lekker, leerzaam, duurzaam
Aanvullende informatie kunt u vinden op https://www.facebook.com/verdonkbroccoli/
Of bij:
- http://dutchagrifoodweek.nl
- http://www.greenportnhn.nl/dafw16
- http://www.boerderijeducatienederland.nl/