Strandvogels 1 haalt uit tijdens oefenwedstrijd tegen St. George

ONDERDIJK – Na drie weken training stond op zaterdag 30 juli de eerste oefenwedstrijd op het programma voor de selectie van Strandvogels. Tegenstander daarin was de kampioen van het afgelopen seizoen, St. George. Na twee promoties op rij mogen de Spierdijkers het komend seizoen proberen in de 3e klasse. Strandvogels speelt ook komend seizoen weer in de 4e klasse, maar doet dat met een voor Onderdijker begrippen redelijk vernieuwde selectie.

In Spierdijk waren onder andere wegens vakantie nog niet alle spelers aanwezig, maar dat zal bij St. George ongetwijfeld niet anders zijn geweest. Aan Strandvogelszijde drie nieuwelingen in de selectie van 15 man die assistent-coach Ted Broedersz tot zijn beschikking had. Hij was deze avond de eindverantwoordelijke omdat hoofdtrainer René Bierdrager nog van een welverdiende vakantie geniet.

De echt nieuwe gezichten waren verdediger Tim Leeuw, overgekomen van Woudia en Gijs Laan, afkomstig van VVW. Al zei Gijs er bij het voorstellen tegen mij gelijk bij dat hij in Strandvogels 3 ging spelen. Het derde nieuwe gezicht was een bekend gezicht, namelijk Erwin Neuvel. De jongste van de drie Neuvelbroers keerde na een verblijf van twee seizoenen in Onderdijk Zuid weer terug op het oude nest. Iets waar we bij de Vogels ontzettend blij mee zijn.

Dan over naar de wedstrijd zelf, want die was, zeker uit Onderdijks perspectief, het aanzien meer dan waard. Na het gebruikelijke aftasten nam de thuisploeg wat meer het initiatief, maar Strandvogels bleef redelijk eenvoudig op de been. Wel was de eerste grote kans voor de Spierdijkers, maar de inzet ging niet in maar naast het doel. Hierna kwam Strandvogels wat beter in het spel en de ploeg opende in de 22e minuut zelfs de score. Tim Broersen zorgde voor de prima assist en Jordy Weel zorgde voor de eerste goal van het nieuwe seizoen. Dit was even een tegenvaller voor St. George, maar zij beten weer van zich af. Met een uitstekende safe voorkwam Martijn Weel dat de thuisploeg scoorde door een prachtige afstandsschot.

Het spel ging aardig op en neer op de prachtige grasmat in Spierdijk, onder deze omstandigheden gaat niets boven echt gras. St. George was op zoek naar de gelijkmaker, maar liep zich steeds stuk op de uitstekend functioneren defensie van de Vogels. En in de 40e minuut werd het zelfs 0-2 voor Strandvogels. Rechtsback Merlijn Weel zorgde er na een geweldige kapactie voor dat Tim Broersen de 0-2 kon binnen schieten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.