23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 05:23
Medemblik Actueel.

Slachtoffers dodelijk ongeval Wagenpad waren allesbehalve nuchter

REGIO – Volgens huisgenoten van de 24-jarige Pool en de 25-jarige Hongaar die vanochtend vroeg in Middenmeer om het leven kwamen bij een auto-ongeluk waren de twee allesbehalve nuchter toen ze het adres verlieten.

De mannen woonden in woning voor arbeidsmigranten, niet ver van de plek waar de mannen in de sloot belandden. Huisgenoten van de mannen, die niet voor de camera willen reageren en anoniem willen blijven, vertellen dat er gisteravond en vannacht een feestje was in de woning.

Lees ook: Twee doden auto-ongeluk Middenmeer

“Ze hadden gedronken”, zegt een Poolse huisgenoot van de mannen. Volgens een ander waren de twee zelfs flink dronken toen ze kort voor 6.00 uur in de auto stapten. Niet veel later miste de bestuurder op het Wagenpad een bocht, reed in de berm tegen een paal en belandde in een naastgelegen sloot.

Een wielrenner die vroeg op pad ging zag de wielen van de auto uit het water steken en alarmeerde de hulpdiensten. Ambulancemedewerkers hebben geprobeerd de mannen te reanimeren, maar dat mocht niet baten. 

De politie is een groot deel van de dag bezig geweest met onderzoek naar toedracht van het ongeluk. Of er daadwerkelijk alcohol in het spel was, staat dus nog niet vast.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?