19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 12:23
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

Medemblikkers teleurgesteld na kermis-vuurwerkshow.

MEDEMBLIK – Al jaar en dag is het de gewoonte in Medemblik dat op zaterdagavond er een groots vuurwerk in Medemblik wordt afgestoken, dit vuurwerk wordt aangeboden door de gezamelijke kermisexploitanten.

Alleen lijkt het de laatste 2 jaar niet echt soepeltjes meer te verlopen zeker niet wat het tijdstip betreft. Iedereen, inclusief de redactie van Medemblik Actueel, wist niet beter dan dat het vuurwerk rond 22:45 uur zou beginnen. Maar tot ieders verbazing ging de eerste raket al rond 10 voor half 11 de lucht in, een tijdstip waarom iedereen nog bezig was richting de dijk achter het voormalig stadhuis te lopen.

Dennis de Jong schreef op facebook: ,,Net ff bij t (vuurwerk) gekeken 😂😂. Het word steeds triester. Zou 22:45 beginnen,maar om 22:25 begonnen en om 22:30 klaar.  Zag nog allemaal mensen met kinderen aankomen die dus geen bal gezien hadden.Veel kinderen mogen speciaal hier voor opblijven. Word tijd dat er wat knaps word geregeld.

De tientallen reacties waren ook niet bepaald mals te noemen, Joey Marjorie Damian schrijft:  ,,Wij waren ruim op tijd, (22:05 ongeveer) wisten alleen niet precies hoe laat het begon. Hoorde dat het om 22:45 begon dus dachten nog ff snel naar huis te gaan om wat geld mee te nemen voor de kermis zodat ons zoontje nog ergens in kon. Toen we om 22:25 bij ons voordeur waren hoorde we al dat het vuurwerk begon 😡. Ons zoontje wou het nog wel zo graag zien. Kermis van Hoorn dan maar wel het vuurwerk zien.”

Jeanette van der Wijngaart schrijft: ,,Ja belachelijk! Wij zouden ook net heen. .hebben gasten uit Engeland die we het zo graag wilden laten zien!

Dat het niet aan het plotseling omgeslagen weer lag, het begon ineens te regenen bleek wel dat het nog lang druk bleef in de stad ook na het vuurwerk, maar bij velen heeft het vuurwerk wel afgedaan, zeker bij de kleine kinderen die zich er al op verheugden dat ze langer mochten opbljven om naar het vuurwerk te kunnen kijken. 

Volgend jaar dan maar een herkansing en misschien dat de organisatie een betere horloge kan kopen.

 

Reageren via facebook