20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 10:12
Medemblik Actueel.

archief foto

Brons Irene Schouten tijdens EK-skeeleren Heerde

ANDIJK – Tijd voor actie tijd voor punten. Met een sterk rijdende Francesca Lollobrigida, die vermoedelijk uitwas op een revanche van haar vorige wedstrijd. Waarbij zij naar de vierde plaats was verwezen. En was het dus punten verzamelen voor de Italiaanse. Maar in haar kielzog reden er verschillende dames met haar mee naar de streep. Met in deze wedstrijd de inbreng van Elma de Vries, Manon Kamminga en Irene Schouten. 

In de wandelgangen op het terrein werd er al gesproken dat er gereden ging worden voor Irene Schouten. Maar zo als alle wedstrijden weet je nooit hoe het loop en of tactiek werkt, bij de Italianen en de Fransen, die hebben de zaken vaak goed voor elkaar en men is bereid om voor elkaar te werken. Nou wij kunnen u vertellen de Nederlanders nu ook. Irene Schouten pakte punten en stormt lekker door ook Sandrine Tas (Bel) die eerder deze dag hard met het asfalt in aanraking was gekomen streed mee om de punten evenals Marijke Thum (Ger).

Met het rondebord op 14. had Lollobrigida reeds 8 punten verzameld en Irene zat op de helft, maar voor haar Marijke Thum die had er al 5. Het was geen gelukkig EK voor Nadien Wenger (CH) wederom was zij op een lange afstand onderuit gegaan en moest de wedstrijd met veel pijn in haar arm verlaten. Vele dames behaalde punten en reden virtueel allemaal op een derde plaats. Sandrine Tas had er inmiddels 6 en Irene Schouten moest er nog een hoop aandoen om op het podium te komen.

Met het rondebord op 8 schoten de Fransen Dames er van door de aanvang op de punten was begonnen. Maar dat werd snel gepareerd door Lollobrigida met Schouten , de Spaanse dame Maite Ancin volgde. Ook de Duitse dames kwamen weer mee naar voren, Manon Kamminga had haar werk gedaan en kon het toneel verlaten, zij had Irene Schouten naar een betere positie gebracht en dat deed ook Elma de Vries, een mooie samenwerking als het gaat om terughalen van de koplopers.

Met het ingaan van de laatste ronde was Lollobrigida onderweg onderweg naar de finish, dit keer geen geharrewar, nee niets van dat met een mooie punten voorsprong. Zo kon zij de laatste doorkomst dan ook aan Federika di Natale (Ita) geven. Nog een punt naar Irene Schouten en het was gebeurd, de punten werden opgeteld, verzameld en de uitslag was bekend.

Na afloop bedankte Irene Schouten haar team genoten voor het gedane werk.  Goud ging naar Francesca Lollobrigida, zilver naar Sandrine Tas en Irene Schouten uit Andijk pakte de bronzen plak, Bron: Skeelernieuws.nl

Reageren via facebook