Verkeerslichten bij op- en afritten A7 Lambertschaag

LAMBERTSCHAAG – Na het aanleggen van verkeerslichten op het kruispunt N239 bij de Grasdrogerij/Agriport, heeft de Provincie nu plannen gemaakt om ook bij de op- en afritten van de A7 verkeerslichten te gaan plaatsen.

Dit meldt het NHD naar aanleiding van berichten vanuit de Provincie. Voor het einde van dit jaar moet duidelijk worden hoe dat deel van de N239 er definitief gaat uit zien. De woordvoerster van de Provincie meldt tegen de verslaggeefster van het NHD dat er mogelijk ook extra opstelstroken komen en verkeerslichten.

Nu Agriport vol in gebruik is, is de toename van het verkeer ook sterk toegenomen. Ook de maximum snelheid van 50 km/u wordt massaal overtreden schrijft het NHD, waardoor maatregelen nodig blijken te zijn.

Dodelijk ongeval

Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland roept de gemeente op om bij de Provincie aan te dringen om de vangrails vanuit de richting Hoorn te verlengen. ,,Nu houdt-ie nogal abrupt op, precies op een punt dat je op de N239 komt. Het talud is daar heel hoog en na een aanrijding schuift je auto meters de diepte in en beneden is water. Juist op die plek is in het verleden al eens iemand verongelukt. Het is een lastig punt en er wordt hard gereden,’’ zegt Zeilemaker tegen het NHD.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.