Scheuren in huizen Andijk door nieuwe brug

ANDIJK – Omwonenden van de gerenoveerde brug aan de Kleingouw in Andijk zijn boos. De nieuwe brug zou verbetering betekenen, maar in plaats daarvan trillen ze ’s ochtends hun bed uit.

Bij de renovatie werd de brug iets verhoogd om doorvaart van boten mogelijk te maken. Maar daarbij lijkt het asfalt op de brug niet goed aangelegd, waardoor er een hobbel in het wegdek is ontstaan. Het is de lichte stuiter die de bussen en vrachtwagens maken wanneer zij over de weg denderen, die geluidsoverlast veroorzaakt.

Lees ook:Te hoge brug Kleingouw Andijk kost Medemblik 40.000 euro

Koffiekopjes
De trillende koffiekopjes tijdens het ontbijt zijn vervelend, maar er lijken grotere zorgen te zijn. Omwonenden zien scheuren in de muren van hun huizen en denken dat dat door de trillingen komt. ”Sinds de renovatie van de brug heb ik veertien scheuren in mijn huis”, aldus Gerard Schuitemaker, die direct naast de brug woont.

Zijn buurvrouw Lisa Smak heeft hetzelfde probleem. Het was haar zoontje die haar hier op wees – “mam de muur is stuk” – “en vanaf toen ben ik wekelijks foto’s gaan maken”, aldus Lisa.

Gemeente
De bewoners aan de Kleingouw voelden zich niet door de gemeente gehoord. De trillingen zouden ‘binnen de norm zijn’ en de hobbel zou pas bij een volgende asfaltering worden verwijderd.

Vandaag kwam de gemeente Medemblik echter met beter nieuws. In een reactie aan NH laat die weten het probleem serieus te nemen. Er komt een nieuwe laag ‘zacht’ asfalt die de geluidsoverlast zal verminderen.  

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.