Een wereldpremière op 6 augustus in de Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Op het 17e eeuwse Pieter Backer orgel speelt Willem Tanke 6 augustus zijn orgelversie van de Betoverde Woestijn (the Enchanted Dessert). Het Pieter Backer orgel is voor deze première gekozen vanwege de vele en uiteenlopende klanken die, aangevuld met een aantal percussie-instrumenten en de akoestiek van de Bonifaciuskerk de orgelversie van de Betoverde Woestijn fascinerend kunnen laten klinken.

De Betoverde Woestijn is een voltooiing van Willem Tanke’s muzikale ontwikkeling in de afgelopen decennia en startpunt voor een zoektocht met studenten van het Rotterdams Conservatorium naar alternatieve vormen om klassieke muziek te presenteren, die aantrekkelijk zijn voor andere doelgroepen en met name ook voor jongeren. Het orgel wordt in een geheel nieuwe context geplaatst, waarin de luisteraar een gevoel van tijdloosheid kan ondergaan en de indruk hebben zich in een muzikale droom te bevinden.

 De Betoverde Woestijn kent een rijke schakering aan stemmingen, zoals verstilling, ongecompliceerde vreugde, woede en onmacht, intense dramatiek, sensuele bedwelming en vervoering. Deze stemmingen zijn door het publiek eenvoudig te herkennen; in tegenstelling tot veel hedendaagse muziek is De Betoverde Woestijn daardoor laagdrempelig.

De Stichting Pieter Backer Orgel hoopt het eeuwenoude instrument in de Bonifaciuskerk op deze manier op een andere dan de traditionele manier te presenteren.

Het concert begint 6 augustus om 20.00 uur. De toegang is  6,- de ingang aan het Kerkplein is open vanaf 19.30 uur

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.