Medemblik Actueel.

Regionieuws

22 ton per stuk en 21 meter lang.. tijd om de A7 dus even dicht te gooien

REGIO – Pas in de tweede helft van 2018 gaat de N23 open, maar deze week wordt al een belangrijke mijlpaal behaald. Op de plaats waar de Westfrisiaweg de A7 kruist worden viaducten geplaatst. En dat is een gigantische klus.

In totaal gaan 56 liggers de lucht in midden in de nacht. “Die wegen 22 ton per stuk en zijn 21 meter lang. Als je eronder gaat staan, overleef je het niet als ze vallen”, weet Dietstke Sassen van Heijmans.

Voor de veiligheid wordt het verkeer op de A7 tegen gehouden als de liggers de lucht in gaan. Dat gebeurt nog tot en met donderdagnacht. ”En straks als we het oude viaduct gaan weghalen, is dat weer nodig.”

De N23 heeft een half jaar vertraging opgelopen. In de tweede helft van 2018 moet de weg die van Enkhuizen naar Heerhugowaard gaat open zijn.

Reageer op dit onderwerp

X