13.1 C
Medemblik
24 mei 2020 04:55
Medemblik Actueel.

archieffoto jordy van workum

Zilver voor Jordy van Workum bij EK-Skeeleren Heerde

MIDWOUD – Er stonden 25 ronden op het bord bij de start van de puntenkoers voor Tom den Heijer, Teun de Wit en Jordy van Workum. In het begint van de koers kwamen de Nederlanders er echter niet aan te pas. Italie ging meteen vol voor de punten met Daniele di Stefano. De Belgen reden er achter met Jens de Prins en Jason Suttels. 

De Nederlanders zaten halverwege de koers bij elkaar in het midden van het peloton terwijl Di Stefano aan de lopende band punten haalde. Na een valpartij op 10 ronden kwam Tom den Heijer naar voren. De Poolse Marek Kaala die punten gehaald had werd ondanks zijn inspanningen gedubbeld door het peloton en moest de wedstrijd verlaten. Toen gingen ook de Fransen aanvallen en de Duitser Niels Buhneman reed weg.

Net toen het Nederlandse publiek de hoop begon te verliezen omdat er nog maar 4 ronden te gaan waren reed Teun weg met Jordy achter zich aan. Jordy wist de laatste paar ronden de punten te pakken en kwam ook als eerste over de streep voor Teun. Daniele di Stefano was niet meer in te halen, maar Jordy en Teun verzamelden samen genoeg punten voor het zilver en brons.(Skeelernieuws)

1 14 di Stefano Daniele ITA
2 6 van Workum Jordy NED
3 5 de Wit Teun NED
4 3 den Heijer Tom NED
5 3 Foussadier Ewen FRA
6 2 Quarona Edoardo ITA
7 2 Buehnemann Nils GER
8 1 Manera Filippo ITA
9 1 García Adrián ESP
10 1 Hugon Dorian FRA

Reageren via facebook