Medemblik Actueel.

Jeugdige inbrekers Wognum en Sijbekarspel op heterdaad betrapt bij inbraak

Berkhout – Agenten snelden vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag naar het Westeinde waar melding van poging inbraak vandaan kwam. Een getuige zag iemand een raam bij een woning openen. Vervolgens ging de dader er vandoor. Een andere getuige zag twee jongens lopen en is achter ze aangegaan. Hij constateerde dat het duo meerdere erven opliepen. 

De politie werd gealarmeerd en snelde ter plaatse. Bij de woning trof een agent een schoenspoor aan die is veilig gesteld. In de omgeving zochten agenten de verdachten. Deze konden ze in de Kerkbuurt aanhouden.

Het gaat om twee mannen van 19 en 18 jaar uit Sijbekarspel en Wognum. Het schoenspoor van een van de verdachten kwam overeen met deze die bij de woning was gezien. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en enkele uren later op last van justitie heengezonden.

Reageren via facebook