14.1 C
Medemblik
24 oktober 2020 16:12
Medemblik Actueel.

Randdebielen slopen complete brug Egboetswater

OOSTWOUD – Het Recreatieschap West-Friesland is het meer dan zat, het non stop slopen van bomen in o.a. het Nesbos en Streekbos en dan afgelopen weekend een groot stuk van de brug in het Egboetswater.

Piet Copier van het Recreatieschap West-Friesland noemt het vernielen van de tientallen jaren oude eik in het Streekbos afgelopen weekend niet normaal meer. Met een mes of een bijl is de eik zo toegetakeld dat de boom moet worden omgehaald.

Lees ook: Vandalen richten voor duizenden euro’s schade aan in het Nesbos (video)

Maar ook de brug die over het Egboetswater bij Oostwoud ligt heeft afgelopen weekend zwaar te lijden gehad van een groep randdebielen die het leuk vinden om andermans eigendommen te vernielen. De complete brugleuning is met grof geweld gesloopt en in het water gegooid, de schade bedraagt op zijn minst 2500 euro zegt Copier. En het is nog maar te hopen dat de brugleuning gerepareerd kan worden anders moet er een hele nieuwe leuning komen.

Lees ook: Racende auto’s op Nesbos, Recreatieschap sluit Nesbos af voor alle auto’s

Copier roept iedereen op die iets gezien heeft of zelfs weet wie dit gedaan heeft aangifte te doen bij de politie.

 

Reageren via facebook