Medemblik Actueel.

Regionieuws

J&S Supply verkocht levensgevaarlijke rookmelders, inleveren dus

MEDEMBLIK – Er bestaat een mogelijkheid dat er een ‘levensgevaarlijke’ koolstofmonoxidemelder bij u in huis hangt. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De melders zijn van het merk J&S Supply. De melders geven geen waarschuwingsignaal af wanneer er een te hoge concentratie van de sluipmoordenaar koolstofmonoxide in de lucht hangt.

De fout zit in modellen met artikelnummer 8718781066857 die tussen zestien december 2014 en zeven mei 2016 zijn gekocht op de webshops koolmonoxidemelder.com en tech66.nl. De koolstofmonoxidemelders hebben als typenaam ‘Safe’, maar ze zijn dus totaal niet veilig. 

Jaarlijks sterven er gemiddeld elf mensen door koolmonoxidevergiftiging. Het geurloze gas ontneemt je van alle zuurstof en laat je dan in stilte overlijden.

Reageer op dit onderwerp