Medemblik Actueel.

Politiek

Te hoge brug Kleingouw Andijk kost Medemblik 40.000 euro

ANDIJK – De brug aan de Kleingouw in Andijk heeft de gemeente Medemblik niet alleen op extra kosten gejaagd maar ook de omwonenden klagen over trillingen sinds de brug is opgeleverd als er bussen/vrachtwagens of tractoren gebruik maken van de brug.  Na oplevering blijkt de brug door de aannemer hoger te zijn afgeleverd, dan de oorspronkelijkebrug en dan op de tekening stond aangegeven.

VVD niet blij met antwoord wethouder

Andrea van Langen van de VVD-fractie is zachtjes gezegt niet blij met het antwoord van de wethouder, zij zegt tegen onze verslaggever: ‘Bij de VVD-fractie blijven vragen leven over de extra kosten voor de renovatie van de brug. Het is nu wel duidelijk dat de gemeente 40.000 van de 130.000 meebetaalt, maar het is nog niet duidelijk wat de motivatie hierachter is. Het was een zogeheten turn-key-project, dus met risico bij de aannemer. Wij willen daarom extra uitleg van de wethouder hierover. Ook willen wij weten of er versneld een oplossing komt voor de trilling van het wegdek en de huizen en of de gemeente dit nog gaat verhalen op de aannemer‘.

Het laatste woord is hier dus nog niet over gesproken

Reageer op dit onderwerp