19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 07:26
Medemblik Actueel.

Ouderwetse kost bij het Huis van Oud

WOGNUM – Broeder en stijve rijst, wie kent deze gerechten nog? En wie eet ze? Gelukkig zijn er nog steeds mensen die juist deze ouderwetse kost met plezier klaarmaken. Iedereen kan van hun kookkunst genieten op zondag 7 augustus bij het Wognumse museum Huis van Oud tussen 14 en 17 uur. Zes gerechten van vroeger kosten in totaal 5 euro per persoon.

De zomertentoonstelling in het museum Huis van Oud heeft als thema Roken, koken, stoken. Op 7 augustus staat het onderwerp koken centraal. Iedereen kan genieten van lekkere hapjes. Geserveerd worden porties groentesoep, broeder, stijve rijst en peertjes met als toetjes pudding en Haagse bluf. Kom gezellig mee eten, alleen, met het hele gezin of met een groep! Samen eten is altijd leuk.

Het Huis van Oud bestaat uit een boerenwoning die dateert uit 1878 en een stal waarin wisseltentoonstellingen worden gehouden. De woning bevat veel authentieke elementen en is ingericht in de stijl van de jaren veertig/vijftig. Voor ouderen een stapje terug in de tijd, voor jongeren een eyeopener over leven en wonen zo’n zeventig jaar geleden.

  • Het Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, is open tot en met eind september, iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur.
  • Entree 1 euro, kinderen gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.
  • Zes porties ouderwets eten: 5 euro per persoon.
  • Groepen op afspraak, informatie Bets Tool, 0229 57 3397 of k.b.tool@outlook.com

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?