Onrust onder Medemblikse Turken valt mee na coup Turkije

MEDEMBLIK – Dat is wat Mevlüt Tekin zegt op vragen van het NHD. Tekin is directeur van Hilal, de grootste Turkse winkel in West-Friesland en zelf is hij een uitgesproken voorstander van de Turkse president Erdogan.

Tekin zegt tegen het NHD: ,Mijn klanten beginnen vaak over de coup. Van de Nederlanders praat tachtig procent media als NOS en BNR na, dat is wel jammer. De focus ligt bij hen heel erg op de rol van president Erdogan’’, aldus Tekin, zelf uitgesproken voorstander van de Turkse president. ,,Arabische klanten uit landen als Syrië en Irak maken zich vooral zorgen. Syriërs bijvoorbeeld zijn erg gebaat bij stabiliteit in Turkije, aangezien er veel hulp vandaan komt. Daar stellen ze dus vragen over in de winkel.’’

Tijdens de Turkse verkiezingen waren de discussies in het Theehuis van de moskee feller dan ooit tevoren en dan zijn kleine incidenten niet uit te sluiten, maar veel meer is er onder de Turkse Medemblikkers niet aan de hand. 

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.