20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 00:02
Medemblik Actueel.

Zoektocht jubilerende IJsselmeerruiters naar oud-leden en foto’s

ANDIJK – Het bestuur van rijvereniging de IJsselmeerruiters duikt de geschiedenis in en start een zoektocht naar oud-leden en oude foto’s. Daar is een reden voor: de vereniging bestaat vijftig jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Bij stal Zonnestraaltje aan de Rikkert is op 3 september een reünie. De IJsselmeerruiters wil in contact komen met alle paardenliefhebbers uit de geschiedenis van de vereniging, want alle (oud-)leden zijn uitgenodigd.

Ooit telde de vereniging tweehonderd leden en tegenwoordig hebben ongeveer veertig paardensporters zich aangesloten bij de club. Een blik in de fotoboeken van de zussen Dangermond geeft een goed beeld van de dynamische historie: na de oprichting in 1966 organiseerde de vereniging meteen verschillende uitstapjes. Zo bezochten ze de bereden politie, gingen de leden op ponykamp en waren er picknickdagen in het Dijkgatsbos. Het bestuur is ervan overtuigd dat er nog meer beeldmateriaal is en vraagt oud-leden om dit op te sturen.

Warme herinneringen

Bestuurslid Fokelien Krikke uit Andijk is al 28 jaar lid van de vereniging. Zij koestert warme herinneringen aan belevenissen met de club. “Ik weet nog dat we om vier uur ’s nachts met de paarden langs de Oosterdijk stonden”, vertelt ze. “De veewagen van Vijn kwam dan en bracht iedereen naar het wedstrijdterrein. De eerste moest om 8 uur ’s ochtends de wedstrijdring in en de laatste om 5 uur ’s middags. Zo waren we de hele dag weg.” Het groepsgevoel en de saamhorigheid was volgens Fokelien kenmerkend in die periode. “We deden alles samen,” vertelt Fokelien tegen de Andijker.

Reünie

Na de Krabbersplaat en voormalig vuilstortplaats ‘De Put’, gebeurt het samenzijn nu vooral bij stal Zonnestraaltje. Hier wordt ook de reünie gehouden, met de foto’s op groot scherm en een barbecue. Tijdens de reünie hebben de paardenliefhebbers genoeg tijd om herinneringen uit vijftig jaar IJsselmeerruiters op te halen.

Opgeven

De reünie is op 3 september vanaf 15:00 uur. Opgeven kan tot 15 augustus via ijsselmeerruiters@hotmail.com. Op de facebookpagina ‘IJsselmeerruiters 50 jaar’ staat meer informatie en al enkele foto’s uit de oude doos.

Reageren via facebook