Medemblik Actueel.

Sport

Steun Lorenza Blokker tijdens de Dam tot Damloop

ABBEKERK – Op 17 september aanstaande wordt weer de jaarlijkse Dam tot Damloop gehouden en dit jaar wil Lorenza Blokker uit Abbekerk ook mee gaan doen en er direct een goed doel aan koppelen, Niños de Guatemala (NDG). 

Niños de Guatemala (NDG) is een Nederlandse – Guatemalteekse stichting die kinderen uit achtergestelde gebieden in Guatemala de kans biedt op onderwijs. Sinds haar oprichting heeft NDG twee basisscholen en een middelbare school gebouwd. Dankzij deze scholen hebben meer dan 400 kinderen toegang tot onderwijs en daarmee uitzicht op een beter leven.

NDG is opgericht in 2006 en sindsdien uitgegroeid tot een internationale stichting met donateurs vanuit de hele wereld. Uw donatie draagt bij aan bouw en onderhoud van de scholen, maaltijden, hygiëne en schoolmateriaal voor de kinderen; en het salaris van de onderwijzers en sociaal werkers. In 2013 is NDG tevens begonnen met 2 sociale ondernemingen. Zo creëren zij een cirkel waarbij zij in de toekomst arbeidsplaatsen bieden aan de kinderen, en met de inkomsten nieuwe kinderen van onderwijs kunnen voorzien. 

Lorenza Blokker rent mee onder het motto ‘On(der)wijs hard vooruit’ en met de hardlopers van de UvA in Amsterdam gaat zij proberen om 35.000 euro op te halen om zo nog meer kinderen in Guatemala goed onderwijs te kunnen aanbieden.  Doneren kunt u hier..

Baking contest

Maar dat is voor Lorenza Blokker nog niet voldoende, om nog meer geld voor deze stichting op te halen organiseert zij samen met de Tennisvereniging in Abbekerk een ‘Baking Contest’. Op zondag 28 augustus aanstaande op het terrein van de Tennisvereniging Abbekerk zullen vanaf 12:30 uur diverse deelnemers/sters hun baktalenten tonen. Dus als u denkt dat u de lekkerste appeltaart van de hele wereld bakt, of dat uw slagroomsoesjes onverslaanbaar zijn meldt u dan aan via bakingcontest@outlook.com

Een professionele jury maar ook de publieksjury zullen na afloop de winnaar aanwijzen, en natuurlijk kan en mag iedereen proeven van alles wat er is gebakken, maar kunt u ook om de calorieën er weer uit te zweten een tennisworkshop volgen.

Reageren via facebook