De zwemovertocht van Harry Roosendaal en Esther de Kort

MEDEMBLIK – Omdat Esther al jaren bij cafe Brakeboer werkt is in aanraking gekomen met de zwemmarathon. Het leek haar mooi om ook op een foto in het café te hangen. Het idee was geboren en Esther begon met trainen, maar zwemmen is een zware sport dus een hele overtocht bleek toch een brug te ver als je nog maar net begonnen bent met zwemmen. Wel heeft ze uiteindelijk Andijk op en neer gezwommen en zo 12 km afgelegd.

Hierna kwam Esther in contact met Harry Roosendaal die al een keer het vogeleiland Medemblik gezwommen had en ook graag het IJsselmeer over wilde. In oktober 2015 zijn ze begonnen met trainen en vanaf april in het IJsselmeer. Jack Brakeboer heeft Harry en Esther altijd gestimuleerd en bijgestaan met raad en daad.

Afgelopen week zou het moeten gebeuren  en zaterdag was het dan zo ver. Om 9.uur zijn ze met de “zeewolf”van Wim Manshanden vanuit Stavoren vertrokken. Met golven van 1 tot 1.5 meter hoog was het een zware tocht, Harry en Esther hebben om en om een half uur gezwommen en werden bij gestaan door zwemfanaten Jack Brakeboer en Cees Bobbeldijk.

Na een tocht van 8.5 uur zijn ze onder grote belangstelling van familie,vrienden en toeschouwers de haven in gezwommen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.