15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 11:54
Medemblik Actueel.

Roze lintje voor goede borstkankerzorg WFG Hoorn

REGIONIEUWS – De borstkankerzorg in het Westfriesgasthuis is dik in orde. Het ziekenhuis heeft dit jaar weer een roze lintje gekregen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) en ontving het stempel ‘beste zorg’ van zorgverzekeraar CZ.

BVN kent ieder jaar het roze lintje toe aan ziekenhuizen die patiëntgerichte borstkankerzorg bieden. De toekenning is gebaseerd op verschillende criteria, waaronder de samenstelling van het mammateam en deelname aan het patiënttevredenheidsonderzoek. Daarnaast moet het ziekenhuis voldoen aan overige criteria zoals korte wachttijden, goede begeleiding en deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen.

Beste score
Het mammateam van het Westfriesgasthuis voldoet aan alle criteria voor het roze lintje. Ook zorgverzekeraar CZ geeft het Westfriesgasthuis de beste score. Zij keken onder andere naar het aantal patiënten per jaar, de registratie, certificering van de artsen en het vastleggen van het multidisciplinair overleg. Chirurg-oncoloog Marc Govaert is blij met de erkenning. “We behandelen per jaar meer dan 200 patiënten met borstkanker. Deze twee opstekers geven aan dat de borstkankerzorg in het Westfriesgasthuis goed is ingericht. Een waardering voor onze inspanningen om kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke zorg te bieden.”

Esperanz
Het Westfriesgasthuis hoort bij Esperanz: een gespecialiseerd samenwerkingsverband van ziekenhuizen in Zaandam, Purmerend en Hoorn voor patiënten met kanker. Gebundelde specialistische kennis en uitstekende voorzieningen zorgen ervoor dat patiënten dicht bij huis optimale zorg krijgen.

Reageren via facebook