Medemblik Actueel.

Te vroeg vuilniszakken bij de weg zetten kan je 90 euro gaan kosten

MEDEMBLIK – Na aanleiding van het vroegtijdig vuilniszakken langs de weg zetten door inwoners van Medemblik en de daarmee soms enorme overlast die daarmee gepaard gaat aan te pakken is HVC en de gemeente Medemblik een onderzoek gestart waar in de binnenstad ondergrondse containers kunnen worden geplaatst.

Maar de gemeente Medemblik komt ook met een duidelijke aanwijzing wanneer je nu eigenlijk deze vuilniszakken langs de weg mag zetten. En dat is niet de avond daarvoor maar pas op de dag dat de vuilnis in de binnenstad wordt opgehaald.

Lees ook: Onderzoek ondergrondse vuilcontainers binnenstad Medemblik

De gemeente Medemblik zegt: ,, Er zijn een aantal gebieden in de gemeente Medemblik waar restafval nog met zakken wordt ingezameld. Ook voor zakken geldt dat deze op de ophaaldag zelf pas mogen worden aangeboden. Vanaf 7.30 uur kunnen de zakken worden opgehaald. Zet de zakken niet eerder dan de ophaaldag aan de weg. Wanneer de zakken een dag eerder worden aangeboden worden deze vaak opengekrabd door katten en vogels. Hierdoor ontstaat zwerfafval en dit willen we met zijn allen voorkomen. Door het huisvuil op de ophaaldag aan de weg te zetten, zullen de straten netter blijven.

Boete

U bent zelfs in overtreding als u uw vuilniszakken te vroeg langs de weg zet, dit wordt door justitie gezien als een milieudelict en daar staat een boete van € 90-,- op. Zorgt het afval zelfs voor overlast dan is de boete maar liefst € 140,- , en dat is toch zonde van het geld.

Reageren via facebook