-1.7 C
Medemblik
25 januari 2021 10:22
Medemblik Actueel.

Uniek optreden Britten Jeugd Orkest Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Het Britten Jeugd Strijkorkest strijkt donderdag 21 juli neer op het podium van de Bonifaciuskerk in Medemblik. Het orkest is met een klipper op tournee langs de Waddeneilanden en IJsselmeersteden.

Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod van – met name – het oosten van Nederland. In juli 2014 won het Britten Jeugd Strijkorkest de eerste prijs in de categorie strijkorkesten tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. Het juryrapport was zeer lovend en sprak van ‘een volwassen klank met warmte en expressie en een uitstekende frasering’.

De ‘Britteners’ traden op voor prinses Beatrix (toen nog koningin) en twee maal voor het nieuwe koningspaar. Het Britten Jeugd Strijkorkest is een broedplaats voor jong strijktalent tussen de 12 en 25 jaar uit Oost-Nederland. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten, produceert het een cd en gaat het op tournee.

Het concert in de Bonifaciuskerk begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Praktisch Projectmeubel, Nijverheidsweg 6a in Medemblik. Telefoon: 0227-540015. Meer informatie: www.hetbritten.nl.

Bron: Rodi Media

Reageren via facebook