16.6 C
Medemblik
14 juli 2020 14:07
Medemblik Actueel.

Rob Hartog pakt twee keer podium in Zolder

ABBEKERK – Tijdens het SUPERBIKE*IDM evenement op het circuit van Zolder heeft Team Hartog-Jenik-Against Cancer deelgenomen met een wildcard aan het ONK Dutch Superbike. Zowel de vrije trainingen, kwalificaties als de races werden verreden in een gezamenlijk startveld met het IDM Superbike en Superstock. Gedurende het weekend werd progressie geboekt en een stijgende lijn laten zien, wat resulteerde in een dubbele podiumceremonie in het ONK Dutch Superbike.

Om naast de races van het FIM Superstock 1000 kampioenschap en in de lange zomerstop in vorm te blijven, hebben we een aantal wildcard deelnames op het programma staan. Deze deelnames zijn, naast de steun van onze trouwe partners en sponsoren, mogelijk gemaakt door de enthousiaste supportersclub in de vorm van de Club van 100 en 250. Het IDM Zolder is er daar een van.

Op de vrije trainingen op vrijdag ging het nog niet helemaal naar het zin. Op het ‘stop-en-go’ circuit van Zolder werd gezocht naar de juiste afstelling van de snelle, door Jenik Performance getunede, Kawasaki Ninja ZX-10R. De vrije trainingen werden afgesloten met een 4e plaats in het ONK en een 18e plaats overall in het totale IDM Superbike en Superstock veld. De kwalificaties op zaterdag werden respectievelijk afgesloten op de 3e en 4e plaats in het ONK en de 17e en 19e plaats in het totale IDM veld. Dit betekende een plaats vooraan op rij 7 op de startgrid voor de dubbele races op zondag.

Op zondag werden er, naast de warm-up, twee races verreden onder tropische temperaturen. Tijdens race 1 vocht Hartog een mooie strijd uit om uiteindelijk als 10e over de finish te komen in het totale IDM veld en een podiumplaats te scoren in het ONK Dutch Superbike met een 3e plaats. In race nummer 2 ging het in de eerste ronde fout, toen een collega coureur de controle verloor bij het aanremmen en een aantal coureurs mee nam in zijn val. Rob kon nog net overeind blijven, maar moest zich wel een weg banen door de grindbak. Vanaf de laatste positie, P37, begon hij aan een inhaalrace en wist ronde na ronde coureurs in te halen om uiteindelijk als 15e over de finish te komen na 17 rondes. Dit leverde tevens nogmaals een podiumplaats op in het ONK Dutch Superbike.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?