Nieuwe burgemeester Hoorn op bezoek in Medemblik

MEDEMBLIK – Als onderdeel van het inwerkprogramma van de nieuwe Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg staat een kennismaking met Westfriesland op de agenda. Nieuwenburg bezoekt samen met zijn Westfriese collega’s een aantal parels en ontmoeten diverse bedrijven en organisaties in die gemeenten.

‘Als burgemeester van de centrumstad van Westfriesland wil ik graag meer weten van de pareltjes van Westfriesland. Die verhalen kan ik doorvertellen en doorvertalen naar mijn werk in en voor de regio’, aldus Jan Nieuwenburg. Op vrijdag 8 juli ontving wethouder Harry Nederpelt Jan Nieuwenburg in Medemblik.

Gepaste trots
Met gepaste trots liet wethouder Nederpelt het Stoommachinemuseum zien en er werd een bezoek gebracht aan familiebedrijf Simon Loos in Wognum. Het Stoommachinemuseum is een mooie aanvulling op de stoomtram van Hoorn naar Medemblik. Het museum draait op zeer enthousiaste vrijwilligers die graag vertellen over hun hobby. Wethouder Nederpelt: ‘Het Stoommachinemuseum is met recht een nog onontdekt pareltje van Westfriesland. Jaarlijks bezoeken ongeveer 15.000 mensen dit museum, maar dit zou nog veel meer mogen zijn’.

Parel in ondernemerschap
Het familietransportbedrijf Simon Loos is gevestigd op het industrieterrein langs de A7. Een fantastische plek voor een transportbedrijf. Het bedrijf gaat goed mee met de tijd en heeft gebruikt al vele duurzame wagens. Wethouder Nederpelt: ‘Simon Loos heeft ruim 1.150 medewerkers in loondienst. En bij drukte werken er nog talloze uitzendkrachten. Het bedrijf heeft maar liefst 30 locaties in Nederland. Met recht een parel in ondernemerschap.’

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.