Medemblik tegen kleinschaligopvang vluchtelingen

MEDEMBLIK – Moties en amandementen van VVD en van GemeenteBelangen werden gisteravond kregen gisteravond tijdens de laatste raadsvergaderin voor de zomervakantie niet voldoende steun om grootschalig opvang van vluchtelingen tegen te gaan.

De motie van de VVD om zelfs helemaal geen AZC te bouwen omdat er nu al leegstand is in Nederland vond bij vrijwel de gehele gemeenteraad geen gehoor, zelfs de oproep om niet kwakkeloos alles maar te doen wat, Mark Raat van de VVD viel zelfs zijn eigen staatssecretaris af door te zeggen dat wij niet kwakkeloos maar alles moeten overnemen wat zij ons opdragen. ,,Medemblik bepaalt zelf wel wat het beste voor Medemblik is en niet Den Haag,” aldus Mark Raat

Silva Visser van de ChristenUnie vind grootschalig opvang ook onzin, doe gewoon 6 kleinere opvangcentra van maximaal 50 vluchtelingen realiseren dan vang je in totaal op 300 vluchtelingen op, maar dat werd al snel door burgemeester Frank Streng als niet uitvoerbaar verklaard omdat het COA geen kleinschalige opvang wil.

Met tien stemmen tegen werd er dan toch een principe akkoord gesloten om in West-Friesland 300 vluchtelingen te gaan opnemen, hiermee stapt Medemblik in de voetsporen van Drechterland die al eerder akkoord ging met het opvangen van 300 vluchtelingen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.