Expositie schilderijen en beelden in Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – In de Bonifaciuskerk in Medemblik exposeren Frea May uit Breezand en Martin Griek uit Den Helder van 20 juli tot 9 augustus schilderijen en beeldhouwwerken. In de schilderijen van Frea Maij is zowel voor haar naakten, haar stillevens als haar landschappen een natuurlijke ingetogenheid en haar bewondering voor een mooie lijn duidelijk zichtbaar. Martin Griek probeert met zijn beelden vormen die hij om zich heen ziet zo helder mogelijk gestileerd in steen weer te geven..

Een persoonlijke ervaring, emotie of gebeurtenis vormt voor Frea May vaak de aanleiding voor een nieuw schilderij. Kleurkracht, een natuurlijke ingetogenheid, harmonie, evenwicht en een spannende compositie bepalen voor haar het beeld. Ze ziet haar werk als “het mooiste vak van de wereld”. Frea May: ,,Schilderen is voor mij iets wat uitstijgt boven het logisch begrijpelijke en direct waarneembare. Kortom een middel voor mij om achter de dingen te kijken waar misschien niets of misschien alles is. Ik heb op de website werk uitgezocht waarin kleur een verbinding aangaat met mijn gevoel. Mijn visie op de wereld verbeeld ik in verschillend werk, zowel qua onderwerp, materiaalgebruik als werkwijze. Website www.freamay.nl

Voor Martin Griek is zijn werk in steen geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. Met de natuur als zijn grote inspiratiebron zijn de vormen van zijn werk vaak gestileerd, rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. ,,De balans tussen vorm en materiaal moeten daarin tot hun recht komen, elkaar aanvullen en sterker maken en in hun eenvoud kracht uit stralen’’, vindt Griek. Al zijn beelden zijn unica, handmatig gehakt en vervolgens door slijpen, schuren en polijsten afgewerkt. Omdat hij veel werkt met hardere steensoorten zoals marmer en hardsteen, zijn de beelden over het algemeen geschikt om buiten geplaatst te worden. Website: www.martingriek.nl

  • Expositie Frea May en Martin Griek,
  • Bonifaciuskerk Kerkplein 9 1671 CR Medemblik
  • Van 20 juli t/m 9 augustus 2016
  • Dagelijks geopend van 13 tot 16 uur, vrij entree

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.