Twee weken cel voor notoire drankrijder uit Andijk

ANDIJK – De 41-jarige Boy S. uit Andijk is donderdag door de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 14 dagen en een rijontzetting van 4 maanden vanwege het rijden met drank op terwijl hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs is.

De Andijker werd op 17 april van dit jaar in Wervershoof aangehouden door de politie toen hij vanaf een verkeerde kant een straat inreed, de politie zag dit gebeuren en wilde weleens kijken waarom de man dit deed. De Andijker had de politie al gezien en parkeerde de auto en ging lopend verder.

Bij de rechter bekende de man dat hij met te veel, 485ugl, had gereden. Hij wilde naar huis omdat hij geen zin had bij een vriend op de bank te blijven slapen.

De Officier van Justitie vond dat de Andijker maar eens moest voelen dat hij nu echt te ver is gegaan en eiste een onvoorwaardelijke celstraf van 4 weken plus een ten uitvoerlegging van nog eens 2 weken celstraf van een eerder veroordeling van begin dit jaar.

De advocaat van S. mr. Appelman wees in zijn pleidooi op de persoonlijke omstandigheden van de man, een niet goed lopend schuldhulp begeleiding en vroeg de rechter om de man niet de in totaal zes weken celstraf op te leggen maar liever een lange taakstraf.

De rechter ging deels met de advocaat mee en veroordeelde de man tot een taakstraf van 60 uur onvoorwaardelijk met daarbij een rijverbod voor de duur van 4 maanden en de ten uitvoerlegging van de nog openstaande 2 weken celstraf.

De man gaf aan niet tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.