13.3 C
Medemblik
25 mei 2020 01:23
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen wil nieuw raadsvoorstel Kop van de Nieuwstraat

MEDEMBLIK – Met een motie die raadsbreed gesteund werd, heeft GemeenteBelangen afgedwongen dat het college met een nieuw raadsvoorstel naar de raad komt. Het huidige plan voor de Kop van de Nieuwstraat (oftewel het oude gemeentehuis) lijkt niet te voldoen aan de oorspronkelijke kaders. Met name omdat de toegezegde publiekstrekker en voldoende parkeerplaatsen er niet dreigen te komen.

GemeenteBelangen wil geen ‘bouwblok’ met te weinig parkeerplaatsen en zonder detailhandel. Beter geen plan dan een slecht plan.

Lees ook: Veel weerstand tegen aangepaste plannen ‘Medemblik aan Zee’

Binnen drie maanden moet het college met een raadsvoorstel komen hoe we nu verder moeten. Wat GemeenteBelangen betreft, komt er alleen een plan wat voldoet aan de oorspronkelijke kaders. Anders gaan we terug naar de tekentafel en kunnen de andere planindieners volgens ons gewoon weer meedoen! 

Reageren via facebook