Derde marktconcert op Pieter Backer orgel in de Bonifaciuskerk van Medemblik.

MEDEMBLIK – Organist Hans Stehouwer verzorgt zaterdag 16 juli het derde marktconcert van dit seizoen in de Bonifaciuskerk van Medemblik. Hans Stehouwer is geboren in 1946 in Maassluis. Hij voltooide de studie Wiskunde aan de VU te Amsterdam en studeerde  tevens orgel en piano bij Koos Bons, later gevolgd door clavecimbel en clavichord bij Hugo van Veen en Nelly van Ree Bernard. Als leraar en conrector is hij 33 jaar verbonden geweest aan het Murmelliusgymnasium te Alkmaar.

Hij laat zich regelmatig horen als organist, voornamelijk in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Bij zijn muzikale activiteiten staat het oeuvre van Johann Sebastian Bach centraal. Daarnaast heeft hij altijd bijzondere aandacht besteed aan de Spaanse en Portugese muziek voor toetsinstrumenten uit de 16e, 17e, en 18e eeuw. Zo heeft hij in 2010 een CD uitgebracht, die geheel gewijd is aan de orgelmuziek van de blinde Spaanse componist Antonio de Cabezón (1510-1566), ter gelegenheid van diens 500e geboortejaar.

Het programma voor Medemblik is zo samengesteld dat er een flink aantal klankkleuren van het beroemde Medemblikker instrument de revue kunnen passeren. Enkele namen eruit zijn Bach, Bruna , Buxtehude en Clerambault.

Het concert begint 15 juli om 16.00 uur. De ingang van de kerk aan de Breedstraat is i.v.m. een tentoonstelling reeds vanaf 13.00 open. De toegang tot het concert is vrij. Aan de uitgang is er een collecte voor de onkosten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.