1200 euro boete, 4 dagen celstraf voor vernielzuchtige Pool

MEDEMBLIK – De rechtbank in Alkmaar heeft donderdag de 29-jarige Pool Ravel K.  zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een boete van 1000 euro of ter vervangen voor 20 dagen celstraf.

De man heeft op 9 maart 2015 in Zwaag een deuk geschopt in een geparkeerde auto. De man reed op zijn fiets en botste tegen de achterkant van de auto waarna hij viel. Uit boosheid heeft hij toen een deuk geschopt in de kofferklep van deze auto. Een getuige heeft de man staande weten te houden tot de politie kwam die daarna de man heeft meegenomen naar het politiebureau waar hij bekende.

Op 1 mei 2016 heeft de man onder invloed van drank en drugs een reclamebord van projectontwikkelaar Botman in Andijk met een zware ijzeren staaf vernield. Rond half 5 in de ochtend werden omwonenden wakker van geschreeuw en harde geluiden en zagen de man het bord vernielen. De toegesnelde politie wist met heel veel moeite de man te bedwingen en in de boeien te slaan. Tijdens zijn arrestatie riep hij de agenten toe dat zijn joodse varkens waren en dat alle politieagenten dood moesten.

De man is een bekende bij justitie en er stonden nog 2 voorwaardelijke staffen open. 1 straf van 4 dagen cel en 1 boete van 200 euro.

De officier van Justitie vond alle feiten bewezen en eiste een boete van 1000 euro of te vervangen voor 20 dagen celstraf en ten uitvoerlegging van de voorwaardelijke straffen.

De rechter ging mee in de eis van het O.M en veroordeelde de man tot een totale boete van 1200 euro of te vervangen voor 20 dagen cel en het uitzitten van de 4 dagen hechtenis die nog openstonden

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.