Net geen podium Jacob Pijper RS600 Cup Assen

MEDEMBLIK – Maandag 4 juli vond de 4de race van de RS600 cup plaats in Assen. Na een goede vrije training en kwalificatie mocht Jacob Pijper de eerste race starten vanaf plaats 11.Voor de verandering was het eindelijk zonnig weer, waardoor de baan lekker op temperatuur kwam. 

Race 1 ging om 14:30 van start en na een drukke eerste bocht, waarin de oud-Medemblikker Jacob Pijper een paar plaatsen moest toegeven, raakte hij goed op dreef. De rondetijden werden steeds beter tot dat in de laatste 2 rondes zijn banden steeds meer zijn grip begonnen te verliezen. Hierdoor verloor hij 2 plekken maar pakte  toch nog een keurige 4de plaats.

Race 2 begon om 16:30. Na 2 ronden zat Pijper achter 2 rijders, de een haalde de ander in en hij dacht er ook van te kunnen profiteren. Helaas gooide de coureur de deur dicht, met een kleine botsing tot gevolg. Gelukkig was alles nog in orde en ging de strijd verder. De schrik zat er ondertussen aardig in, en het duurde dan ook 2 rondes voor dat hij weer een aanval zou inzetten, deze keer wel met succes.

Daarna begon de vermoeidheid in te slaan en zakte de rondetijden langzaam. In de allerlaatste bocht voor de finishvlag werd Pijper toch nog ingehaald waardoor hij weer een 4de plaats behaalde. Net geen podium maar toch weer verbetering en een nieuw pr van 1:54.945, waardoor hij naar de snelste klassen van de RS600 cup moet.

De volgende race is 17 augustus op het Belgische circuit Mettet.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.