Het tuintje aan het Weeltje..

ZWAAGDIJK-OOST – Het Weeltje is het watertje naast de tuin en dankt zijn ontstaan aan de dijkdoorbraak van november 1675 bij Schardam, vlakbij Hoorn. Het Weeltje ligt idyllisch tussen statige treurwilgen, een stuk agrarisch land en het riet van de tuin. De natuurlijke beplanting zorgt voor een rustige en harmonieuze sfeer, de tuin met een oppervlakte van 3.800 m2, gaat prachtig over in het omringende landschap.

Kenners zien het gelijk: Tuin aan het Weeltje is een echte Piet Oudolf-tuin. Met deinende, transparante grassen, pluimen die oplichten in de zon en ruisend riet aan de waterkant. De vorm van de ronde oevers van het Weeltje komt terug in ronde en halfronde borders en brede graspaden daartussen. De rietkraag aan de waterkant gaat onmerkbaar over in de tuin, waarin de pluimen van de grassen de borders aan elkaar weven.

Zachte bloemkleuren dansen van de ene naar de andere border. Het kleurenpalet is typisch Oudolf: subtiel op elkaar afgestemd, maar niet monotoon of strikt op kleur. Vooral blauw- en roze-tinten met hier en daar ook wolken rood, aubergine en zachtgeel. Behalve kleur, is er ook veel geur in de tuin om vlinders en insecten te lokken, dankzij grote groepen vaste planten als Eupatorium, Veronicastrum en Origanum, verder achterin is een boomgaard met oude soorten appels, peren en pruimen.

  • Adres: Zwaagdijk 271, 1684 NH Zwaagdijk-oost
  • Contact: 06 -51765194 / mail: alfapanter@quicknet.nl
  • Open: 16 en 17 juli
  • Prijs: € 3.00 p.p

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.