24 C
Medemblik
9 augustus 2020 01:42
Medemblik Actueel.

Veel weerstand voor aanpassing plannen ‘Medemblik aan Zee’

MEDEMBLIK – De ‘Kop van de Nieuwstraat’ beter bekend onder de naam ‘Medemblik aan Zee’ blijft de gemoederen parten spelen. De projectontwikkelaar probeerde eerst een aangepast plan langs het college te loodsen maar daar trapte het college niet in en verzocht de projectontwikkelaar met een beter plan op de proppen te komen, een plan die weinig tot niet zou afwijken van het plan waarmee de projectontwikkelaar de inschrijving won om het Kop van de Nieuwstraat te renoveren.

Lees ook: Projectontwikkaar Medemblik aan Zee moet plannen deels aanpassen

De MEVO en de Stadsraad van Medemblik zijn ook niet blij met de huidige aanpassing van de plannen. Jan Mol van de Stadsraad en Johan Blokker, voorzitter van de Mevo, laten weten dat: ,,De Kop Nieuwstraat ligt op een cruciale plaats in het centrum van de stad en biedt bij uitstek alle kansen om het noordelijk deel van de Nieuwstraat nieuw leven in te blazen, een van de belangrijkste waarden en uitgangspunten van het plan. In de beschrijving van het plan wordt bovendien benadrukt dat de centrumfunctie en toeristische functie kan worden versterkt door in het plangebied winkels te vestigen met een (beperkte) regiofunctie en aanvullend op het huidige aanbod in het centrum. Ook wordt gesteld dat alleen kantoorfunctie(bedrijfsruimte) geen stimulans voor de aantrekkelijkheid is.

Lees ook: Streep door plannen Medemblik aan Zee.

Beide mannen wijzen op een onderzoek dat uitwijst dat winkelvestinging op dit moment niet ideaal is en kan en mag geen aanleiding zijn om dit juist wezelijk onderdeel van het plan te schrappen. Mol en Blokker rekenen er dan ook op dat het college zich hierin kan vinden vooral omdat er in de kern Medemblik nauwelijks sprake is van leegstand zeker als je dit gaat vergelijken met omliggende steden als Hoorn en Enkhuizen. Maar ook zetten Mol en Blokker vraagtekens de oplossing om het parkeerprobleem doeltreffend op te lossen zeker op momenten dat er van buitenaf een toename van bezoek kan worden verwacht.

Niet alleen de Stadsraad en de Mevo hebben hun twijfels, ook binnen de politiek is met niet blij met de huidige plannen. Donderdagavond tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerrecess komt er een motie vreemd aan de dag waarin meerdere partijen het college oproepen om te stoppen met het te willen doordrukken van deze aangepaste plannen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?