11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:44
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

PWF noemt verandering voorrangsregels Westerdijk betere oplossing

MEDEMBLIK – Pieter Koning van Progressief Westfriesland wil dat het college maatregelen gaat nemen wat de verkeersveiligheid betreft bij de sluis in de Westerdijk in Medemblik. Dit vanwege de dagelijkse ergenissen en bijna ongevallen die daar plaats vinden. Maandagmiddag ging het weer bijna mis en moest een automobilist zelfs zo uitwijken dat hij op het fietspad belandde.

Pieter Koning stelt voor om de voorrangsregels aan te passen, nu heeft het verkeer dat vanaf de Randweg komt voorrang op het verkeer dat vanuit de binnenstad van Medemblik komt en wat voor een zeer onoverzichtelijke verkeerssituatie zorgt. Door dit om te draaien heeft het verkeer vanuit de binnenstad voorrang op het tegenovergestelde verkeer waardoor het verkeer ook beter kan doorstromen.

Pieter Koning wil van het college weten of zij bereid zijn om op korte termijn met een oplossing te komen om deze gevaarlijke verkeerssituatie op te lossen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?