Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Sjaak Schipper 8e tijdens KNSB Marathon Cup Waarland

MEDEMBLIK – Tijdens door de Fransman Alexis Contin gewonnen race in Waarland wist onze stadsgenoot beslag te leggen op de 8e plaats. De in een bloedvorm stekende Fransman toefde iedereen af bij de wedstrijd door de straten van Waarland waar om het scherpst werd gestreden om het eremetaal.

Al in de eerste ronde ontstond er een kopgroep met onder andere Kevin Floris, Jan van Loon, Gerwin Smit en Alexis Contin waaruit Alexis alleen wegreed. Later onstond er opnieuw een kopgroep die door het peloton weer bijgehaald werd. De eerste serieuze ontsnapping was van Ingmar Berga, Crispijn Ariëns, Sjaak en werderom Contin. In deze groep zaten geen rijders van Warx daarom zette Gerwin Smit de achtervolging in, hij wist er niet bij te komen.

Sjaak Schipper moest lossen uit de kopgroep terwijl in het peloton één voor één rijders op kop het gat probeerden te dichten. Stefan en Philip Due Schmidt probeerden samen nog weg te rijden bij het peloton. Met nog 2 ronden te gaan was de voorsprong van de drie koplopers 25 seconden en konden zij zich gaan beraden op de beste tactiek voor de overwinning. Contin wist zijn medevluchters te kloppen in de sprint. Na de wedstrijd kondigde hij aan niet in actie te zullen komen op het EK in Heerde in juli. Gerwin blijft leider in het klassement.(Skeelernieuws)

 

Reageer op dit onderwerp