SG De Dijk breidt vakkenpakket uit met Technologie en Toepassingen

MEDEMBLIK – Komend schooljaar biedt SG De Dijk het vak Technologie & Toepassing aan. De invoering van dit nieuwe vak past prima in de filosofie om technologie en ondernemend leren te stimuleren. Met een aantal scholen is SG De Dijk uitgekozen om aan een landelijke pilot mee te doen.

Het is bedoeld voor de leerlingen in de derde klas VMBO-T die interesse hebben voor technologie en wellicht door willen stromen naar een technische en of creatieve vervolgopleiding. In tegenstelling tot andere vakken gaat het bij T&T met name om het ontwikkelen van een onderzoekende, ondernemende, en ontwerpende houding.

Komend schooljaar gaat SG De Dijk starten met een kleine groep. De leerlingen nemen T&T op als extra vak in leerjaar 3.

Het vak T&T wordt afgesloten met een schoolexamen. Het ministerie OCW is in samenwerkring met de pilotscholen druk bezig het examenvak T&T vorm te geven. Wel is al duidelijk dat het een volwaardig examenvak wordt.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.