Kattenmoordenaar actief in West-Friesland

REGIONIEUWS – Er zijn opnieuw katten vergiftigd, ditmaal in Bovenkarspel. Katten Flo en James zijn gisteren vergiftigd in de omgeving van de Hugo de Grootsingel in Bovenkarspel en vechten momenteel voor hun leven. Karen Suurendonk-Polsma zag haar katten heel ziek thuiskomen. “De eerste lag op de deurmat. Ze had hele grote pupillen en krijste en blies van de pijn.”
 
Nachtmerrie
Karen ging gelijk met kat Flo naar de dierenarts. Toen ze thuiskwam, zag ze haar andere kat James met dezelfde verschijnselen. Maar dan nog erger. “Het is gewoon een nachtmerrie, dat wil je niet meemaken”, zegt Karen.  Toen ze donderochtend haar honden uitliet in het park, vond ze grasbraaksel met rode harde stukjes erin, vlak bij hun huis waar de katten vaak te vinden zijn.

Lees ook: Kattenkiller actief in Enkhuizen
 
Onderzoek
Op dit moment wordt onderzocht of deze vergiftiging verband houdt met eerdere vergiftigingen in Enkhuizen waar afgelopen zaterdag een kat zelfs overleed. Karen is woedend en begrijpt niet waarom iemand zoiets doet. “Als ik gezien heb hoe zo’n beest lijdt en de verschijnselen, dat gun je je ergste vijand niet of je nou katten haat of niet. Je kan een hekel hebben aan katten, maar gooi er dan een emmer water heen om ze uit de tuin te jagen, maar niet op deze manier want dat is gewoon gruwelijk.”

Lees ook: Katteneigenaren verenigen zich vanwege kattensterfte
 
Strijden
Ze mocht vanmiddag even op bezoek om te kijken hoe het met haar beestjes gaat. Met James gaat het inmiddels beter, maar Flo is nog echt aan het strijden. Maar Karen gelooft dat ze er weer boven op komen. “Echt een wonder”, zegt ze opgelucht.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.