Ook brandweer in de gemeente Medemblik gaat mogelijk staken

MEDEMBLIK – Ook de veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft zich vandaag aangesloten bij de cao-acties van de brandweer. Daarmee staan 14 van de 25 brandweerkorpsen in Nederland nu achter de acties.

Sinds maandag rukken brandweermensen alleen nog uit bij spoedgevallen. De actie werd maandag afgetrapt door de korpsen van Amsterdam, Kennemerland, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Flevoland, Limburg-Noord en Rotterdam. Vandaag kwamen daar nog 14 korpsen bij, waaronder Noord-Holland Noord,meldt NH.

Eerder werd al gedreigd met nieuwe acties. Vakbond FNV houdt er rekening mee dat de acties de hele zomer aanhouden. “Op die manier proberen we de werkgever weer aan de onderhandelingstafel te krijgen voor goede afspraken over een fatsoenlijk vroegpensioen.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.