Medemblik Actueel.

Algemeen

Overvolle vuilcontainers grote ergenis bewoners Gedempt Achterom Medemblik

MEDEMBLIK – De bewoners van het Gedempt Achterom in Medemblik zijn er wel klaar mee, met de overvolle vuilcontainers van de horeca die gebruik maken van deze containers.

De containers puilen uit van het afval en wordt er ook met grote regelmaat naast gezet waardoor katten, vogels maar ook ratten zich kunnen uitleven met als resultaat dat het vuil soms over straat ligt. De omwonenden die wij spraken zeggen dan ook dat de horeca dan maar meer containers moeten laten plaatsen want zo kan het niet langer.  De foto die u hier boven ziet is ons aangeleverd door 1 van de bewoners van het Gedempt Achterom en laat een paar uitpuilende containers zien. 

HVC laat ons weten dat maximaal 1x per week het vuilnis wordt opgehaald en dat als de containers vol zijn de gebruikers van deze containers het afval binnen moeten opslaan en niet bovenop de containers moeten plaatsen. HVC wijst er ook op dat ook regelmatig vuilniszakken bij de containers worden geplaatst die niet afkomstig zijn van de bedrijven die gebruik maken van deze containers.

Reageren via facebook