Connexxion past buslijn 11 aan om buurtbus 415 te ontlasten

MEDEMBLIK – Met ingang van 10 juli aanstaande wordt de route van buslijn 11 aangepast, zodat buurtbus 415 geen mensen meer bij de halte moet laten staan. Momenteel rijdt buurtbus 415, komende uit Medemblik, van Wervershoof via Oostwoud en Hauwert naar Hoorn toe. Regelmatig moeten mensen op de volgende bus wachten, omdat de bus al vol is. Om de buurtbus te ontlasten gaat lijn 11 een deel van de route van buurtbus 415 rijden.

Niet meer naar Abbekerk

Buslijn 11 rijdt vanaf 10 juli niet meer naar Abbekerk, maar rijdt een lus via Oostwoud en Hauwert. Lijn 11 rijdt in de ochtend van Nibbixwoud via Hauwert en Oostwoud naar Midwoud en weer terug naar Hoorn. In de middag wordt deze route andersom gereden. De reistijd naar Hoorn blijft zo voor reizigers uit Midwoud en Nibbixwoud even lang.

Doordat reizigers uit deze dorpen voortaan lijn 11 gebruiken in plaats van de buurtbus komt bij lijn 415 ruimte voor andere reizigers vrij, vooral voor reizigers uit Westwoud. Wel rijdt buurtbus 415 een extra ronde in Wervershoof via de Europasingel, de Kagerdijk, de Dorpsstraat en de Simon Koopmansstraat.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.