10.7 C
Medemblik
26 mei 2020 05:06
Medemblik Actueel.

Bijna dubbelslag voor wv. West-frisia

REGIONIEUWS – Een dag na de Nationale titel van Tessa Neefjes bij de elites zonder contract was het zaterdag bijna opnieuw raak voor West-Frisia. Dex Groen spurtte op de oplopende slotmeters op de Brouwersdam naar het zilver bij de mannenelite zonder contract.

Toch toonde de West-Frisia equipe zich na afloop enigszins teleurgesteld. Na een tactisch sterke koers van de ploeg belandde Folkert Oostra in de slotronde alleen voorop. De hardrijder leek op weg naar de titel maar zag op 500 meter van de meet het peloton over hem heen denderen.

De geel-blauwe formatie toonde zich de gehele dag in de voorste linie. De eerste ontsnapping werd op touw gezet door Ruben Dorren. Nadat het trio met de Amsterdammer was ingerekend, trok een dertiental op avontuur. West-Frisia was met Tino Haakman en toen al Dex Groen goed vertegenwoordigd in de sterke groep, waarin ook Zaankanter Jelmer Asjes en Amsterdammer Pascal Aandewiel een plaats hadden gevonden. De groep met verschillende titelkandidaten, trapte al snel een voorsprong van meer dan één minuut bijeen.

In het peloton nam Kanjers voor Kanjers het heft in handen. Het peloton scheurde uiteen en na een achtervolging van een veertien kilometer lange ronde, werden de vluchters ingerekend door het eerste deel van het peloton. Op commando van Robbert-Jan Mol maakte Oostra vervolgens de oversteek naar een tweetal nieuwe vluchters. Met nog 50 kilometer op de teller leek de aanval een ‘mission impossible’. Met zowel een renner van Groningen als West-Frisia aan boord waren twee van de sterke ploegen echter vertegenwoordig, waardoor de voorsprong toch tot boven de anderhalve minuut opliep.

Jasper Schouten van de Amstel moest vooraan afhaken, waarna met nog een ronde voor de wielen Oostra een solo startte. De tempobeul kwam ver, heel ver. De opgetrommelde Groningers ging onder leiding van Sven Kramer in de achtervolging en snoepten met de wind in de rug seconden van de voorsprong van Oostra. Terug tegenwind ging dit echter met happen. Oostra beukte door, maar zag in de slotmeters toch het zeer uitgedunde peloton van slechts veertig renners, met daarbij nog zes ploegmaten over zich heen komen. Met Mol en Groen had West-Frisia nog twee ijzers in het vuur.

Mol lanceerde zijn sprint vroeg en zag al snel de rappe Gelderlander Robin Wennekes en Zeeuw Hans Dekkers voorbij komen. Groen kwam timede zijn spurt later en kwam nog dichtbij. Oud-prof Dekkers wist hij te achterhalen. Wennekes bleef echter buiten schot. Achter het zilver van Groen werd Mol zesde. Amstelvener Patrick Bos volgde als tiende. Met Adne van Engelen als zeventiende en Florian Smits als 21 was West-Frisia nog met twee renners voorin de uitslag vertegenwoordigd.(Bron: w.v. West-Frisia)

Reageren via facebook