25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 19:43
Medemblik Actueel.

Kattenkiller actief in Enkhuizen, vandaag weer 5 katten doodziek

REGIONIEUWS – Opnieuw is er iemand actief die katten vergiftigt in de omgeving van De Laars en de Gerard Brandtweg. Vanmorgen werden er vijf zieke dieren binnengebracht bij Dierenkliniek Enkhuizen. Hun baasjes wonen allemaal op de De Laars.

De katten hebben last van kwijlen, braken en verstijvingen. Allemaal hebben ze roze korrels gegeten die verstopt zaten in kattenvoer dat op straat lag. Half april zijn er zeven katten omgekomen in dezelfde buurt, hoogstwaarschijnlijk door dezelfde soort vergiftiging. 

Lees ook: Enkhuizen in de ban van vergiftigde katten

De politie heeft toentertijd onderzoek gedaan naar de kattensterfte en stelde toen vast dat het waarschijnlijk ging om slakkenkorrels. De zieke katten zijn er ernstig aan toe en worden op dit moment behandeld. 

Lees ook: Buurtbewoners Schepenwijk waarschuwen voor kattenmoordenaar

Reageren via facebook