Het plein in Wervershoof staat bol van de muziek

WERVERSHOOF – Café de Hoek, ’t Oude Postkantoor, Hèt Café van Wervershoof, de QuicksilverBar en ’t Fortuin zijn sinds een aantal jaren verenigd in Come Together. Deze gezamenlijke organisatie staat garant voor het Pop&Rock Event, Wielerpop en laatst nog op Hemelvaartsdag hun jongst geboren evenement het Kroegenspektakel Toer d’Shoof. Aanstaande zondag 3 juli is het Muziek Festival op ’t Plein. Deze dag is er op de Dorpsstraat ook een gezellige markt van 12:00 uur tot 17:00 uur. Een dagje Wervershoof is lang zo gek nog niet!

Het Muziek Festival op ’t Plein herbergt dit jaar twee lokale bands en ééntje van verderop. De Andijker topformatie Perfect Juice timmert onderhand al weer 12,5 jaar aan de weg. Perfect Juice is een swingende zeskoppige funk, soul en discoband die de grenzen van deze muziek opzoekt en ook de hedendaagse muziek niet schuwt. Alle muzikanten van de groep maken serieus muziek, maar wel met een flinke dosis fun. een perfecte mix van lekkere muziek te maken. Nummers van o.a. Michael Jackson, Chic, Donna Summer, Boney M, Prince, KC and the Sunshineband, Bruno Mars, Pharrel Williams en Robin Thicke. Sommige van deze nummers worden door de muzikanten op eigen wijze gearrangeerd en gecombineerd en krijgen daardoor een onvergetelijke uitstraling. Bijna alle muzikanten kennen elkaar vanuit hun muzikale verleden en weten dan ook feilloos de noten met elkaar te vinden.

Een van West-Friesland’s meest aansprekende blues/rockacts is ongetwijfeld de Double U Beanband. Een muzikale succesformule die is geformeerd rondom het schrijversduo Willem Boon en Edwin Venekamp. Samen staan deze mannen al jaren op het podium. Geen ingewikkelde, gecompliceerde of vernieuwende muziek maar gewoon ‘recht voor z’n raap’ rock & roll waar de bluesinvloeden duidelijk terug te vinden zijn. Aangevuld met bassist Ton Boon en drummer John van der Schaaf zorgt DuB voor een vlammende bluesrockset met eigen werk maar ook stukken van Stevie Ray Vaughan, CCR, Fleetwood Mac, Ian Siegal, ZZ Top, Rory Gallagher en nog vele anderen.

JJ and The Fatcats zijn vier rock & roll Cats die het graag lekker bont maken op het podium. Ze zijn in deze formatie al een flinke tijd aan elkaar gewaagd en schromen niet om uw feest tot een echte knalfuif te maken. Uiteraard helemaal in stijl gaan deze mannen de oude rock & roll muziek te lijf om deze aan de man (en vrouw) te brengen en alle voetjes van de vloer te krijgen. Nummers van The Searchers, The Hollies, Elvis Presley, Sam Cooke, Eddie Cochran, Bill Haley en Stray Cats (natuurlijk!) zullen de revue passeren.

Het terrein is open vanaf 14:00 uur en de entree is gratis.

Tijdlijn Muziek Festival op ’t Plein

  • 14:30 uur: JJ and the Fatcats
  • 16:45 uur: Double U Bean
  • 19:00 uur: Perfect Juice

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.